Ana Sayfa
Duyurular
Üniversite-Sanayi İşbirliği Güçleniyor !!!
ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ GÜÇLENİYOR !!!

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ GÜÇLENİYOR !!!

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Sakarya sanayi iş adamları arasında bilgi, deneyim ve etkileşimi içeren bir iş birliği protokolü imzalandı.

Akademik dünya ile iş dünyası arasında köprü kurarak profesyonel iş birliğinin oluşturulması amaçlanan toplantıda Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al ve sanayi iş adamları tarafından üniversite ve sanayi iş birliğinin geliştirilmesini amaçlayan iş birliği protokolüne imza atıldı. Toplantıya; Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan, SAÜ Araştırma Dekanı Prof. Dr. Cenk Yavuz, Araştırma Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Pehlivan, Sakarya Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Yakup Köseoğlu ve sanayinin önde gelen iş adamları katıldı.

Üniversitedeki akademik bilgi ile sanayinin finansal gücü birleştirilerek bilimsel, teknolojik ve ekonomik fayda sağlamayı amaç edinen iş birliği protokolüyle Üniversite-Sanayi iş birliğinin inovatif yaklaşımlarla şehrimize ve ülkemize değer katması amaçlanıyor.

Bu amaçla, şehrimizin AR-GE Tasarım merkezi bulunan firmalarından ESKA VALVE, GPM MAKİNE, KADİFE TEKS, KAR METAL, RC ENDÜSTRİ, KALİBRE BORU firmaları ile ikili işbirliği protokolü imzalandı.

“Topluma Fayda Sağlamak Sanayiden Geçiyor”

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, topluma fayda sağlamanın sanayiden geçtiğine değinerek Üniversite-Sanayi İş Birliğinin bu anlamda önem taşıdığını vurguladı. Bu protokolün üniversitedeki akademik bilgi ile sanayinin gücünün birleştirilerek şehrimize ve ülkemize bilimsel ve teknolojik faydalar sağlayacağını ifade eden Rektör Al, ulusal ve uluslararası alanda Üniversite-Sanayi ilişkilerinin somut iş birliklerine dönüşmesini sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Rektör Al fayda üretebilecekleri yerde aktif olmak istediklerini aktararak Üniversite-Sanayi İş Birliğinin yeni neslin deneyim kazanması ve gelişmesi açısından önem taşıdığını vurguladı. Rektör Al sanayicilerle ortak paydada buluşacak olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek sanayi firma temsilcilerine iş birliğinden dolayı teşekkür etti.

Toplantıda konuşan SAÜ Araştırma Dekanı Prof. Dr. Cenk Yavuz üniversitemizin sanayi iş birliği alanında sanayicilerle sürekli iletişim halinde olacağını aktararak hedeflerinin sanayici iş adamlarıyla beraber Ar-Ge çalışmaları yapmak olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yavuz, üniversitemizin araştırma üniversitesi olma sürecinde sanayideki bilgi birikimini üniversiteye, üniversitedeki bilgi birikimini ise sanayiye aktarmak istediklerini belirtti.

SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan konuşmasında, Üniversite-Sanayi İş Birliğini geliştirerek araştırma üniversitesi olma hedefine sanayi iş adamlarıyla ulaşacaklarını temenni etti. Prof. Dr. Doğan araştırma üniversitesi olma yolunda sanayi iş birliği katkısının çok yüksek olacağını vurguladı.

 

Sakarya Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yakup Köseoğlu Ar-Ge çalışmalarının sürdürülebilirlik açısından önemli olduğuna değinerek, sanayi iş adamlarını üniversitemizdeki akademisyenler ve öğrencilerle buluşturarak insan kaynağı bakımından destek olmak istediklerini ifade etti. Dr. Öğr. Üyesi Köseoğlu, Teknokent’in bu projenin bir parçası olarak hizmette olacağını aktardı.

Toplantıda Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al ile Sanayi iş adamları arasında Üniversite-Sanayi İş Birliği çerçevesinde fikir alışverişleri gerçekleştirildi. Sanayi iş adamları da üniversite kapısının şehre açık olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Toplantının sonunda Rektör Al sanayi iş adamlarıyla protokol imzalayarak iş birliğinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

 

Fotoğraflar