Ana Sayfa
Duyurular
Araştırma Üniversitesi Sürecinde Birimlerin Rolü ve Destek-Teşvik Mekanizmaları !!!
Araştırma Üniversitesi Sürecinde Birimlerin Rolü ve Destek-Teşvik Mekanizmaları !!!

Araştırma Üniversitesi Sürecinde Birimlerin Rolü ve Destek-Teşvik Mekanizmaları !!!

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamza Al öncülüğünde 25 Kasım 2022 tarihinde Araştırma Dekanlığının inovasyon çalışmaları ve sürdürülebilirliği yolunda yapılacak çalışmalar ve atılacak adımların konuşulduğu "Araştırma Üniversitesi Sürecinde Birimlerin Rolü ve Destek-Teşvik Mekanizmaları" temalı toplantı, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri olarak 2 farklı oturumda Hukuk Fakültesi Sebahattin Zaim Amfisinde gerçekleşti.

SAÜ Araştırma Dekanlığı Biriminin tanıtıldığı toplantı; Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrah Doğan, Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Araştırma Dekanı Prof. Dr. Cenk Yavuz, Araştırma Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Pehlivan, Doç. Dr. Asude Ateş, Doç. Dr. Mehmet Emiroğlu, Fakülte Dekanları ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşti.

“Hem Üniversitemize Hem de Ülkemize Hizmet Edeceğiz”

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Hamza Al, üniversitemizin araştırma üniversitesi vizyonuyla kültüre, teknolojiye ve topluma katkıda bulunan ulusal bir kurum olduğunu söyledi. Üniversitemizin potansiyelini yapılan çalışmalarla ortaya çıkarmayı hedeflediklerini belirten Rektör Al, yapılan projelerle hem üniversitemize hem de ülkemize hizmet etmeyi amaçladıklarını vurguladı. Akademisyenlere ve öğrencilere sürdürülebilirlik için her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını aktaran Rektör Al yenilikçi, araştırmacı ve çok disiplinli çalışmaya açık akademisyenlerin bilimsel faaliyetlerine en üst seviyede destek olmak ve gelişimlerine katkıda bulunmak istediklerini belirtti.

 

Rektör Al, yeni akademik yılda üniversitemizin kurum içi araştırma, geliştirme ve yenilikçi yaklaşım ekosisteminin daha kolay hale getirilmesi ve hızlı destek mekanizmalarının işletilmesi için yepyeni başarılara imza atacaklarını belirterek toplantıda bulunan herkese çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

“Üniversite-Sanayi İş Birliği ile Daha Etkin Çalışıyoruz”

Araştırma Dekanlığının faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan Araştırma Dekanı Prof. Dr. Cenk Yavuz; Üniversite-Sanayi İş birliği, Sakarya Teknokent ve Adaptto ile daha etkin bir çalışma ortamı oluşturduklarını aktardı.  Prof. Dr. Yavuz, birim olarak araştırma merkezleri ve akademik birimlerle sürdürülebilir araştırma ekosisteminin yaratılması, öğrenci odaklı Araştırma ve yenilik faaliyetlerinin artırılması ve daha nitelikli proje ve yayınların üretilmesi gibi görevleri de üstlenecekleri bilgisini verdi.

Toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

 

Fotoğraflar