Ana Sayfa
Duyurular
Ardek Projeleri " Doç. Dr. Mehmet Emiroğlu "
ARDEK PROJELERİ

ARDEK PROJELERİ " Doç. Dr. Mehmet EMİROĞLU "

Araştırma Dekanlığı ilk çıktılarını almaya başladı. İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Araştırma Dekanlığı Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Emiroğlu’nun Yürütücüsü olduğu Sakarya Üniversitesi ile Fibrobeton Yapı Elemanları San. İnş. ve Tic. A.Ş. arasında Tübitak TEYDEB 1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı kapsamında “3D Yazıcı Teknolojisi ile Amorf Yüzeylerin Elde Edilmesine Yönelik Lif Takviyeli Beton (LTB/FRC) Kompozit Mürekkebi Geliştirilmesi” başlıklı proje desteklenmeye hak kazanmıştır.

Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB), ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek ve bu yolla Türk sanayisinin araştırma-teknoloji geliştirme yeteneğinin, yenilikçilik kültürünün ve rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla, proje esaslı Ar-Ge faaliyetlerini desteklemektedir. TEYDEB 1505 projeleri, Üniversite/kamu araştırma merkez ve enstitülerindeki bilgi birikimi ve teknolojinin, KOBİ veya büyük ölçekteki kuruluşların ihtiyaçları doğrultusunda, ürüne ya da sürece dönüştürülerek sanayiye aktarılması yoluyla ticarileştirilmesine katkı sağlamaktır.

24 ay sürecek projede lif takviyeli mimari beton uygulamaları için 3D yazdırılabilir kompozit mürekkep geliştirilecektir. Proje ile müşteri firmanın kalıp maliyetleri azaltılarak  amorf yüzeyli kaplama elemanlarının üretiminde yenilik sağlanmış olacaktır.

Doç.Dr. Mehmet EMİROĞLU " Bu projenin Sakarya Üniversitesinin Araştırma Üniversitesi olma hedefinde bir sürecin devamı olduğunu ifade ederek " TEYDEB projeleri TÜBİTAK tarafından özendirilen ve teşvik edilen proje türleridir. Bu proje yalnız bilim dünyasını değil aynı zamanda sanayi işbirliği ile ülkenin kazanımı söz konusu olacaktır." ifadelerini kullandı.

Araştırma Dekanı Prof. Dr. Cenk YAVUZ, Araştırma Dekanlığının kuruluş amacına uygun olarak yayın kalitesi ve projeler konusunda Sakarya Üniversitesinde gözle görülür hareketliliğin yaşandığını belirterek, tüm süreçlerin Araştırma Dekanlığı (ARDEK) tarafından desteklendiğini ve bilimin gelişimi, bölgesel ve ulusal kalkınma hedeflerine ulaşmak için gece gündüz çalışıldığını ifade etti.

Sakarya Üniversitesi olarak proje ekibini ve proje ortaklarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.