Ana Sayfa
Duyurular
Tübitaktan Üniversitemize Yeni Proje Desteği "prof. Dr. Tuğba Ongun Sevindik"
TÜBİTAKTAN ÜNİVERSİTEMİZE YENİ PROJE DESTEĞİ

TÜBİTAKTAN ÜNİVERSİTEMİZE YENİ PROJE DESTEĞİ "Prof. Dr. Tuğba Ongun SEVİNDİK"

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuğba ONGUN SEVİNDİK’in araştırmacı olarak görev aldığı, “Ege Bölgesi (Kütahya-Denizli-Muğla) Karstik Alanlardaki Diyatome Türleri Üzerine Taramalı Elektron Mikroskobu ile İncelemeler” başlıklı proje “1002 – Hızlı Destek” kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır.

Daha önce yaptığı bir çok proje ile bilim dünyasında adından çokça söz ettiren, Üniversitemiz bünyesinde yetiştirilen, NASA bilim insanları tarafından astronotların sağlıklı beslenmesi için kullanılan ve “süper besin” olarak adlandırılan spirulina geliştiren Prof.Dr. Sevindik yeni projesi hakkında “Diyatomeler, silisli sert kabukları olan ve fosilleri, kalın yer katmanları oluşturan bir algler familyasıdır. Şekil bakımından fevkalade zenginlik gösteren, küçük, esmer renkli, tek hücreli veya koloni halinde yaşayan alglerdir.  Bu çalışma neticesinde belli bir bölge üzerinde yapacağımız özel inceleme sonucu önemli bulguların elde edileceğini” ifade etti.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Üyelerinin işbirliğiyle yürütülecek proje kapsamında Karstik Alanlardaki Diyatome Türleri incelenecek olup elde edilecek çıktıların bilim dünyasına önemli katkılar sunması planlanmaktadır.

Sakarya Üniversitesi olarak proje ekibini ve proje ortaklarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.