Ana Sayfa
Duyurular
Türk Havacılık ve Uzay Sanayi İle İşbirliği Anlaşması
Türk Havacılık ve Uzay Sanayi ile İşbirliği Anlaşması

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi ile İşbirliği Anlaşması

Sakarya Üniversitesi, Araştırma Üniversitesi olma sürecinde önemli bir anlaşmaya imza atmıştır.  Bölgemizde bulunan AR-GE Tasarım merkezine sahip, Türkiye’nin önde gelen firmalarıyla işbirliği anlaşması yapan ve proje çalışmalarına başlayan üniversitemiz, ülkemize değer katan kurumlar ile de anlaşma yapma ve işbirliğini sürdürme amacıyla yeni bir protokol imzalamıştır.
Sakarya Üniversitesi ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ. (TUSAŞ) arasında eğitim, öğretim ve araştırma konularında ikili işbirliği anlaşması imzalanmıştır.
İşbirliği anlaşması Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamza AL ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ. Genel Müdürü Temel KOTİL arasında imzalanmıştır.
Prof. Dr. Hamza AL, bu anlaşma ile üniversitemiz Lisans ve Lisansüstü öğrencilerinin staj, tez ve bitirme çalışması gibi uygulamalarının TUSAŞ bünyesinde gerçekleştirilebilmesine olanak sağlanırken, Akademik personellerimizin TUSAŞ bünyesinde çalışma yapabilmeleri için gerekli imkanların sağlanacağına dikkat çekti. TUSAŞ personeline yönelik Lisansüstü eğitimlerin verilebileceğini belirten Prof. Dr. Hamza AL, TUSAŞ’ın ihtiyaç duyduğu alanlarda özel çalışmalar yapılabileceğini ve bu süreçte Üniversite-Sanayi işbirliğinin de artırılarak devam edeceğini sözlerine ekledi.