Ana Sayfa
Duyurular
Karadeniz Programı 2021-2027 Dönemi Açılış Etkinliği ve Ortaklık Forumu İstanbul’da Düzenlenecek
KARADENİZ PROGRAMI 2021-2027 DÖNEMİ AÇILIŞ ETKİNLİĞİ VE ORTAKLIK FORUMU İSTANBUL’DA DÜZENLENECEK

KARADENİZ PROGRAMI 2021-2027 DÖNEMİ AÇILIŞ ETKİNLİĞİ VE ORTAKLIK FORUMU İSTANBUL’DA DÜZENLENECEK

Avrupa Birliği Başkanlığının Ulusal Otoritesi olduğu Interreg NEXT Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği (SÖİ) Programının 2021-2027 dönemi program belgesi, Avrupa Komisyonu tarafından onaylanmış ve bu Program altında proje başvurularının alınacağı ilk teklif çağrısına ilişkin başvuru paketi ve ekleri hazırlanmıştır. Söz konusu proje başvuru paketinin Şubat ayı içerisinde Programda yer alan ülkelerdeki Ulusal Otoritelerin oluşturduğu Ortak İzleme Komitesince onaylanmasını müteakip 35,4 milyon avro bütçeli ilk teklif çağrısının 2023 yılı Şubat veya Mart ayı içinde duyurulması planlanmaktadır.

Bu çerçevede, 8 Şubat 2023 tarihinde İstanbul'da 2021-2027 programı dönemindeki fırsatlar ve yeniliklerin yanı sıra ilk teklif çağrısına ilişkin bilgilendirmenin yapılacağı Açılış Etkinliği ve akabinde Ortaklık Forumu düzenlenecektir. Avrupa Komisyonu, Programın Yönetim Makamı ve Ortak Teknik Sekreteryası ile Programdaki ülkelerin (Bulgaristan, Gürcistan, Moldova, Romanya, Türkiye, Ukrayna ve Yunanistan) Ulusal Otorite temsilcilerinin de hazır bulunacağı etkinliklere Program ülkelerinden potansiyel proje yararlanıcısı kurum ve kuruluşlar da katılım sağlayacaklardır. Açılış etkinliğinde, 2014-2020 döneminde yürütülen projelerle ilgili deneyim paylaşımı yapılırken ortaklık forumunda ise katılımcılar, proje başvurusunda bulunmak isteyen ve diğer ülkelerdeki kurum ve kuruluşlarla tanışarak proje başvuruları için gerekli ortaklık bağlantılarını kurabileceklerdir.

Gerçekleştirilecek etkinliklere 3 Şubat 2023 tarihine kadar https://blacksea-cbc.net/communication/news/news-2023/launching-event-partnership-forum-interreg-next-black-sea-basin-programme bağlantısından kayıt yaptırılabilecektir.