Ana Sayfa
Duyurular
8-9 Mart 2023 "3005 Sosyal ve Beşeri Bilimler Alanlarında Proje Yazma Eğitimi"
8-9 MART 2023 -

8-9 MART 2023 - "3005 - SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLER ALANLARINDA PROJE YAZMA EĞİTİMİ"

Sakarya Üniversitesi Araştırma Dekanlığı tarafından düzenlenen "3005 - Sosyal ve Beşeri Bilimler Alanlarında Proje Yazma Eğitimi" 8-9 Mart 2023 tarihlerinde Haşim Gürdamar Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi'nde gerçekleştirildi.
 
Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Yılmaz KILIÇASLAN, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Meltem Nurtanış VELİOĞLU, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Eda YÜCESOY, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Özcan Erkan AKGÜN ile Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Barış HORZUM ve Doç. Dr. Avni Önder HANEDAR' ın konuşmacı olarak katıldığı etkinliğin açılışı Rektörümüz Prof.Dr. Hamza AL tarafından gerçekleştirilmiştir.
 
Rektör AL "Öğretim elemanlarımızın araştırma kapasitelerinin artırılması için tüm olanakların seferber edildiğini, Öğretim Elemanları ile yapılan toplantılarda talep edilen gereksinimlerin ivedilikle karşılanarak araştırmacılarımızn hizmetine sunulduğunu" belirtti.
 
Rektör Yardımcısı ve Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emrah DOĞAN "Bu yıl ilki düzenlenen 3005 - Sosyal ve Beşeri Bilimler Alanlarında Proje Yazma Eğitimi ile başladığımız proje yazım etkinliklerinin devamının geleceğini, etkin bir eğitim için başvurucu araştırmacılarımızın kısmi olarak etkinliğe kabulü sağlandığını belirten Prof. DOĞAN, önümüzdeki süreçte bu tarz  etkinliklerin devam edeceğini söyledi. Mart ayı içerisinde Sağlık alanında da proje yazma etkinliği düzenleneceğini ve üniversitemizde araştırma faaliyetlerinin tüm alanlara stabil dağılımı ve etkin yürütülmesinin sağlanacağını" sözlerine ekledi.
 
Etkinlik kapsamında proje fikirlerinin değerlendirildiği ve araştırmacıların aktif çağrılara başvuru için gerekli şartları ve olanakları irdelenmiştir. Yazım süreçlerin tamamlanması ile 2023 yılı ilk yarısı itibariyle Sakarya Üniversitesi proje kabul oranının rekor seviyelere ulaşması beklenmektedir. 
 
 

Fotoğraflar