Ufuk Avrupa Programı kapsamında sağlanan bireysel ve kurumsal dış kaynaklı proje desteklerine ilişkin tanıtım toplantısı, Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Üniversitemizin ‘Araştırma Üniversitesi’ unvanı alma sürecine ilişkin önemli çalışmalar sürdüren Araştırma Dekanlığı (ARDEK), Tıp Fakültesi öğretim üyelerine yönelik AB destekli hibe fonlarına yönelik fırsatları ve teknik destek süreçlerini aktardı.
Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, sağlık alanının farklı branşlarında çalışmalarını sürdüren akademisyenler ve asistanlar katıldı. Toplantıda, Ufuk Avrupa Programı’nın yapısı, sağlık kümesi içinde belirtilen destinasyonlar ve Avrupa Araştırma Konseyi’nin desteklenen hibe başlıkları toplantıda paylaşıldı.
Toplantının ikinci bölümünde ise özellikle bireysel burs destekleri ile araştırmacıların yurt içinde ve yurt dışında akademik ve saha çalışmalarını sürdürmeleri konusunda önemli destekler sağlayan Marie Curie bireysel burs destekleri de toplantıda ele alınan diğer konu başlığı olarak öne çıkarıldı. Doktora Ağları, Doktora Sonrası Burslar ve Personel Değişimi olarak üç kategoride ele alınan Marie Curie desteklerine ilişkin teknik, mali ve akademik öncelikler vurgulandı.
“COST Destekleri Önemli Bir İş Birliği Ağı Oluşturabilir”
Toplantının son bölümünde söz alan Araştırma Dekanlığı Dekan Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gamze Güney Eskiler, Avrupa düzeyinde araştırma kapasitesinin geliştirilmesi ve nitelikli yayınların artırılması konusunda Bilim ve Teknolojide Avrupa İş Birliği Ağı’nın öenmli bir destek sağladığını belirtirken, akademisyenlerin bu ağlara katılımları konusunda ARDEK’in teknik olarak destek sağlayabileceğini de sözlerine ekledi.