Ana Sayfa
Duyurular
Araştırma Projelerinde Coğrafi Bilgi Sistemi (cbs) Kullanımı ve Uygulamaları 15 Haziran 2023
ARAŞTIRMA PROJELERİNDE COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ (CBS) KULLANIMI VE UYGULAMALARI - 15 HAZİRAN 2023

ARAŞTIRMA PROJELERİNDE COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ (CBS) KULLANIMI VE UYGULAMALARI - 15 HAZİRAN 2023

Araştırma Projelerinde Coğrafi Bilgi Sistemi Kullanımı ve Uygulamaları, Bilimsel çalışmalarda destekleyici, etken ve nitelikli çıktıların elde edilmesi amacıyla Araştırma Dekanlığı tarafından "Araştırma Projelerinde Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) Kullanımı ve Uygulamaları" etkinliği düzenlenecektir.

CBS, mekân ile ilişkili her türlü veriyi üreten, yöneten, analiz eden ve görselleştiren bir metodolojidir. CBS, verileri mekân ile ilişkilendirerek, konum verilerini (nesnelerin nerede olduğu) her tür tanımlayıcı bilgiyle (orada nelerin olduğu) entegre eder. CBS, kullanıcıların kalıpları, mekânsal ilişkileri ve coğrafi bilgiyi anlamalarına yardımcı olur. Faydaları arasında gelişmiş iletişim ve verimliliğin yanı sıra daha iyi yönetim ve karar verme yer almaktadır.Etkinlik kapsamında, CBS Nedir? Araştırma projelerine nasıl fayda sağlar? Soruları uygulama örnekleri ile birlikte ele alınacaktır.

Doç. Dr. Mehmet Fatih DÖKER'in (İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Coğrafya Bölümü) ve Doç. Dr. Cem KIRLANGIÇOĞLU'nun (Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü) sunumunyla 15 Haziran 2023 tarihinde 14.00-15.30 saatleri arasında Hukuk Fakültesi Sebahattin Zaim Konferans Salonu'nda gerçekleşecek etkinliğe aşağıdaki bağlantı üzerinden kayıt olabilirsiniz.

Katılım kaydı oluşturmak için TIKLAYINIZ