Ana Sayfa
Duyurular
Spss İle Veri Analizi Eğitimleri Tamamlandı
SPSS İLE VERİ ANALİZİ EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI

SPSS İLE VERİ ANALİZİ EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI

Araştırma Dekanlığı tarafından 8-9 Haziran 2023 tarihlerinde Eğitim ve Sosyal Bilimler alanlarına ve 12-13 Haziran 2023 tarihlerinde Fen ve Sağlık Bilimleri alanlarına yönelik hazırlanan SPSS ile Veri Analizi Eğitimi, Sanat-Tasarım ve Mimarlık Fakültesinin ev sahipliğinde düzenlendi.

Araştırma Dekanlığı tarafından, Hizmet İçi Şube Müdürlüğü’nün de katkılarıyla hazırlanan SPSS ile Veri Analizi Eğitimi, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde düzenlendi. Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı ve Araştırma Dekanı Prof. Dr. Emrah Doğan, “Üniversitemizin ‘araştırma üniversitesi’ olma sürecinde proje, yayın, ikili ve çoklu iş birliği ile daha önemli çalışmalarına altına imza atacağız. Bu süreçte, araştırmacılarımızın da proje ve nitelikli yayın hazırlayabilmeleri için gerekli her türlü desteği vereceğiz” diye belirtti.

Dört oturum halinde gerçekleşen etkinliklerin, İlk oturumunda, Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülden Kaya Uyanık, Veri Toplama Araçları, Değişkenler, Ölçek Türleri, SPSS Tanıtımı ve Veri Girişi, Betimsel İstatistik (Frekans- Merkezi Eğilim Ölçüleri– Değişkenlik Ölçüleri – Çapraz Tablo) konularında katılımcılara bilgilendirmede bulundu.

Programın ikinci oturumunda ise Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Levent Ertuna "Normallik Analizi, Hipotez Testleri (Tek Örneklem T-Testi, Bağımsız Örneklem T-Testi, Eşleştirilmiş Örneklem T-Testi), Varyans Analizi, İki Yönlü Varyans Analizi" konularını katılımcılarla paylaştı.

Üçüncü oturumda Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Demir, “Non-parametrik Testler (Ki-Kare, Mann Whitney U, Wilcoxon, Kruskal Wallis), Korelasyon Analizi ve Regresyon Analizi (Basit Doğrusal Regresyon, Çoklu Regresyon) konularında katılımcılara bilgilendirmede bulundu.

Son oturumda ise İşletme Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Nihal Sütütemiz, “Güvenirlilik Analizi, Faktör Analizi” konularında katılımcılara bilgilendirmede bulundu.

Etkinliğe katılan araştırmacılarımıza Hizmet içi Şube Müdürlüğümüz tarafından katılım sertifikası verilecek olup, etkinlik sonunda tüm eğitmenlerimize belge takdimi yapılmıştır.