Ana Sayfa
Duyurular
Küme 4'ün Dijital Alanında 5 Türk Kuruluşu Hibe Kazandı
KÜME 4'ÜN DİJİTAL ALANINDA 5 TÜRK KURULUŞU HİBE KAZANDI

KÜME 4'ÜN DİJİTAL ALANINDA 5 TÜRK KURULUŞU HİBE KAZANDI

‘Küme 4: Dijital, Endüstri ve Uzay’ kümesi altında beş Türk kuruluşu 1 milyon 650 bin Avro’luk hibe kazandı.

2023 yılında bilgi işlem sektöründe proje başvuruları gerçekleştiren Türk kuruluşları, ulusal koordinasyonu TÜBİTAK tarafından yürütülen Ufuk Avrupa Programı kapsamında, iki açıklama döneminde Avrupa Komisyonu'ndan 1 milyon 764 bin ve 1 milyon 650 bin Avro olmak üzere toplamda 3 milyon 414 bin Avro hibe almaya hak kazandı.

Ufuk Avrupa Programı’nın “Küme 4: Dijital, Endüstri ve Uzay” kümesi altında yer alan ve dijital teknolojilere odaklanan “Destinasyon 3: Dünya lideri veri ve bilgi işlem teknolojileri (DATA)”, “Destinasyon 4: Rekabet ve yeşil mutabakata uygunluk için dijital ve gelişmekte olan teknolojiler (DIGITAL EMERGING)” ile “Destinasyon 6: Dijital ve endüstriyel teknolojilerin insan merkezli ve etik gelişimi (HUMAN)” 2023 çağrılarına yönelik olarak 2023 yılında proje başvurusunda bulunan, 1’i koordinatör rolünde olmak üzere 10 Türk kuruluşu, 8 adet proje ile Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmeye hak kazandı.

2023 yılının ikinci sonuç açıklamalarına göre;

  • Boğaziçi Üniversitesi’nin HORIZON-CL4-2023-DIGITAL-EMERGING-01-01: Novel paradigms and approaches, towards AI-driven autonomous robots (AI, data and robotics partnership) (RIA) çağrı başlığı altında ortağı olarak başvurduğu “INteractive robots that intuitiVely lEarn to inVErt tasks by ReaSoning about their Execution”,INVERSE akronimli proje, Komisyon değerlendirmesi sonucu 14 puan aldı. Proje konsorsiyumunda 11 kuruluş yer almakta olup, Boğaziçi Üniversitesi’nin almaya hak kazandığı bütçe 745 bin Avro olmakla birlikte projenin toplam bütçesi 8 milyon Avro’dur.
  • HORIZON-CL4-2023-HUMAN-01-52: Drivers and success factors for progress towards Industry 5.0 (RIA) çağrı başlığına yönelik olarak INTRACT INOVASYON DANISMANLIK LIMITED SIRKETI ve Teknorot Otomotiv Urunleri San. ve Tic. A.S.’nin ortak olarak başvurduğu “Progress Towards Industry 5.0: A Smart Study on Analysis and Identification of Practices, Drivers, Success Factors And Obstacles of Transitions Towards Industry 5.0.”, PROSPECTS 5.0 akronimli proje 15 üzerinden 15 tam puan almıştır. Projenin konsorsiyumunda 39 kuruluş yer almış olup, Intract ve Teknorot’un almaya hak kazandığı bütçe toplam 239 bin Avro, projenin toplam bütçesi ise 4 milyon Avro olarak gerçekleşmiştir.
  • HORIZON-CL4-2023-HUMAN-01-52: Drivers and success factors for progress towards Industry 5.0 (RIA) çağrı başlığına yönelik olarak INTRACT INOVASYON DANISMANLIK LIMITED SIRKETI ve Teknorot Otomotiv Urunleri San. ve Tic. A.S.’nin ortak olarak başvurduğu “Progress Towards Industry 5.0: A Smart Study on Analysis and Identification of Practices, Drivers, Success Factors And Obstacles of Transitions Towards Industry 5.0.”, PROSPECTS 5.0 akronimli proje 15 üzerinden 15 tam puan almıştır. Projenin konsorsiyumunda 39 kuruluş yer almış olup, Intract ve Teknorot’un almaya hak kazandığı bütçe toplam 239 bin Avro,  projenin toplam bütçesi ise 4 milyon Avro olarak gerçekleşmiştir.
  • HORIZON-CL4-2023-HUMAN-01-51: Pilots for an innovative human-centric industry (RIA) çağrı başlığı altında desteklenmeye hak kazanan ATES CELIK INSAAT TAAHHUT PROJE MUHENDISLIK SANAYI VE TICARET ANONIM SIRKETI’nin ortak olarak başvurduğu “Supporting European Industry Success Maximization through Empowerment Centred development”, SEISMEC akronimli proje 12 puan almıştır. Proje konsorsiyumunda 34 kuruluş yer almakta olup, Ateş Wind Power’ın almaya hak kazandığı bütçe 105 bin Avro olarak gerçekleştirmiştir.
  • Altınbaş Üniversitesi’nin HORIZON-CL4-2023-DIGITAL-EMERGING-01-53: Versatile light sources and systems as tools for manufacturing and medical application (Photonics Partnership) (RIA) çağrı başlığı altında ortak olarak yer aldığı “Ultra-Fast Chemical Analysis Imaging With Raman”, uCAIR akronimli proje 14.5 puan almıştır. Proje konsorsiyumunda 11 kuruluş yer almakta olup, Altınbaş Üniversitesi’nin almaya hak kazandığı bütçe 562 bin Avro olmakla birlikte projenin toplam bütçesi 5 milyon Avro’dur.