Ana Sayfa
Duyurular
Tübitak Destekli Araştırma Fırsatları Tanıtım Günü
TÜBİTAK Destekli Araştırma Fırsatları Tanıtım Günü

TÜBİTAK Destekli Araştırma Fırsatları Tanıtım Günü

Sakarya Üniversitesi Araştırma Dekanlığı, TÜBİTAK destekli araştırma fırsatları kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirecek.

Üniversitemizin, Araştırma Üniversitesi olma sürecinde çalışmalar yürüten Araştırma Dekanlığı, üniversitemizin araştırmacılarına ve akademisyenlerine sağladığı araştırma ve proje desteklerinin yanı sıra, öğrencilere yönelik fırsatları da paylaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda, üniversite öğrencilerine yönelik TÜBİTAK destekli araştırma fırsatları bilgilendirme toplantısı, 25 Temmuz saat 21:00’de Çınaraltı Kafe’de yapılacak.

Bilgilendirme toplantısı kapsamında, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) farklı akademik düzeylerde bulunan üniversite öğrencilerine yönelik sağladığı, 2209 - A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı, 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı ve 2244 - Sanayi Doktora Programı’nın yanı sıra, 2247 - C Stajyer Araştırmacı Burs Programı’na ilişkin (STAR) başvuru koşulları, süreci ve genç araştırmacıların dikkat etmesi gereken koşullar aktarılacak.

Eğitim ve Bilgilendirme Süreci Devam Edecek

Araştırma Dekanlığı, öğrencilerin proje yönetimi konusunda becerilerini geliştirmesi, akademi ekosistemi içerisinde AR&GE temelli nitelikli projeleri hayata geçirebilmeleri için proje yönetimi konusunda desteklerini sunmaya devam edecek. Bu kapsamda, proje başvuru dönemleri öncesinde ve sırasında programların başvuru sürecine yönelik idari ve teknik bilgilerin yanı sıra bütçe yönetimi konusunda da eğitimler ve bilgilendirme toplantıları devam edecek.