Ana Sayfa
Duyurular
Üniversitemizden Toplumsal Katkı Kapsamında Bir Tübitak Projesi Daha
ÜNİVERSİTEMİZDEN TOPLUMSAL KATKI KAPSAMINDA BİR TÜBİTAK PROJESİ DAHA

ÜNİVERSİTEMİZDEN TOPLUMSAL KATKI KAPSAMINDA BİR TÜBİTAK PROJESİ DAHA

ÜNİVERSİTEMİZDEN TOPLUMSAL KATKI KAPSAMINDA BİR TÜBİTAK PROJESİ DAHA

Sakarya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Doç. Dr. Mustafa Lütfi Şen’in yürütücülüğünü yaptığı ve Kahramanmaraş Depremleri sonrasında göç eden vatandaşlarımızın “göç tercihleri ve kamu hizmetlerine erişimi” konusuna yönelik proje önerisi, TÜBİTAK-1002 A Hızlı Destek Modülü kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Proje detaylarıyla ilgili konuşan Doç. Dr. Mustafa Lütfi Şen, “Projemiz, Kahramanmaraş depremlerinin ardından yaşam alanları yıkıma uğradığı için bölgeyi terk eden ve barınmak için Sakarya iline gelen depremzedeler ile bölgeyi terk etmeyerek çevre il ve ilçelerden göreceli olarak depremden az etkilenen Gaziantep şehir merkezine göç eden deprem mağdurlarının göç davranışlarını, kamu hizmetlerine erişim süreçlerini ve deprem sonrası karşı karşıya kaldıkları problemleri analiz etmeyi amaçlamaktadır. Araştırmamız, depremden sonra afet bölgesinde kalmayı sürdürenler ile başka bir şehre taşınanların deneyimlerini karşılaştırmalı bir biçimde ele almaktadır. Bu doğrultuda, depremzedeler, merkezi ve yerel idarelerin yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle mülakatlar gerçekleştirilerek veri toplanacaktır.” dedi.

Topluma katkıyı önceliklendirmenin önemine değinen Doç. Dr. Şen, “Çalışma sonucunda elde edilen veriler ışığında kamu politikası yapım sürecine katkı sağlanacak, böylece mevcut ve gelecekteki afetler sonrası göçün yönetimi ve kamu hizmetlerinin sunumunun iyileştirilmesi mümkün olacaktır.” ifadeleriyle projenin katkılarından bahsetti.

Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Araştırma Görevlilerinden Dr. Ömer Faruk Köktaş ve Abdullah Sait Özcan ile Üniversitemiz Ortadoğu Enstitüsü’nden Araş. Gör. Rumeysa Köktaş’ın araştırmacı olarak yer aldığı projede Gaziantep Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Abdulkadir Aksoy ve Dr. Öğr. Üyesi Onur Türkölmez de araştırmacı olarak katkıda bulundu.

Proje sonuçlarının açıklanmasının ardından Doç. Dr. Mustafa Lütfi Şen ve ekibi, Araştırma Dekanlığı’nı ziyaret etti. Verilen desteklerden dolayı başta SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al olmak üzere, Rektör Yardımcısı ve Araştırma Dekanlığı Dekanı Prof. Dr. Emrah Doğan ile Araştırma Dekanlığı dekan yardımcılarına ve proje uzmanlarına teşekkürlerini iletti.