Ana Sayfa
Duyurular
Tübitak’tan Akademisyenimize Önemli Görev: Cost Aksiyonu Yönetim Komitesinde Ülkemizi Temsil Edecek
TÜBİTAK’TAN AKADEMİSYENİMİZE ÖNEMLİ GÖREV: COST AKSİYONU YÖNETİM KOMİTESİNDE ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK

TÜBİTAK’TAN AKADEMİSYENİMİZE ÖNEMLİ GÖREV: COST AKSİYONU YÖNETİM KOMİTESİNDE ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, “COST Action CA22124- EU Circular Economy Network for All (ECO4ALL)” Projesi kapsamında, Türkiye adına yönetim komitesi üyesi seçildi.

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Emiroğlu, Bilim ve Teknolojide Avrupa İş birliği (COST) Aksiyonu altında desteklenen ECO4ALL Projesi kapsamında TÜBİTAK tarafından Türkiye adına yönetim komitesi üyesi seçildi.

ECO4ALL Projesi’nin Türkiye adına Yönetim Komitesi’nde yer almanın heyecanını yaşadığını belirten Dr. Emiroğlu, “Bu proje, Sakarya Üniversitesinin hedeflerine katkı sağlaması amacıyla önemli bir fırsat sunuyor. İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Malzemesi Bilim Dalı olarak, sürdürülebilir yapı malzemelerinin üretimi konusunda Ar-Ge çalışmalarımızı emin adımlarla sürdürmekteyiz. Bu yönde dış kaynaklı projelerin kazandırılması için dün olduğu gibi bugün de çalışmalarımıza devam ediyoruz.” diye konuştu.

“Tüketim ve döngüsel ekonomide ülkemizin rolünü artıracağız”

ECO4ALL Projesi için Türkiye adına MC (Management Committee/Yönetim Komitesi) başvurusunun TÜBİTAK uzmanları tarafından değerlendirilip olumlu olarak sonuçlandığını öğrendiğinde büyük bir sevinç ve gurur yaşadığını aktaran Doç. Dr. Emiroğlu, ECO4ALL Projesi’nin sürdürülebilir tüketim ve döngüsel ekonomi konularında Türkiye'nin rolünü artırmaları konusunda bir fırsat olduğunu belirtti.

Projenin, Sakarya Üniversitesinin misyonuna ve hedeflerine nasıl katkı sağlayabileceğini derinlemesine keşfetmek için sabırsızlandırdığını söyleyen Doç. Dr. Emiroğlu, “Ülkemiz öncelikleri içerisinde yer alan bu tür dış kaynaklı projeler, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal'ın ARDEB “1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” 2023 Yılı 1. Dönem değerlendirme sonuçlarını açıklarken özellikle vurguladığı COST Aksiyonlarına dair yönlendirmeleriyle de uyumludur.” dedi.

COST Hakkında

COST Aksiyonu, disiplinler arası iş birliğini teşvik eden ve araştırmacıların bilgi paylaşımını destekleyen bir platformdur. Bu aksiyonlar, en az 5 COST ülkesinin ilgi alanındaki ulusal olarak fonlanan araştırma projelerinin çevresinde oluşturulan bir ağdır. Bu projelerde MC üyesi bir aksiyonun koordinasyonundan, uygulanmasından ve yönetiminden sorumludur. Her bir COST Aksiyonu için, her ülkeden en fazla 2 temsilci MC'de yer almak üzere aday gösterilebilir.