Avrupa Komisyonu, 4 ve 5 Aralık 2023 tarihlerinde Belçika/Brüksel'de "Food 2030: Yeşil ve Dayanıklı Gıda Sistemleri" başlıklı bir konferans düzenleyecek. Bir buçuk günlük bu etkinlikte, en son araştırma ve yenilik politikası sonuçları sergilenirken aynı zamanda katılımcılara sürdürülebilir, sağlıklı ve kapsayıcı gıda sistemlerine geçişi destekleyici gelecek yönelimleri ve değişim araçlarını keşfetme imkanı sağlanacak.
İlgili etkinlikte, akademi ve araştırma dünyası, özel sektör ve kamu sektörü, sivil toplum kuruluşları gibi farklı sektörlerden çeşitli aktörler ağ oluşturmak, paylaşımda bulunmak, öğrenmek ve birlikte ilerlemenin yollarını düşünmek için bir araya gelecektir. Etkinlik ağırlıklı olarak yüz yüze gerçekleştirilecek olup ayrıca çevrimiçi yayın olanağı da sağlanacaktır.
Food 2030, Ufuk Avrupa aracılığıyla sürdürülebilir gıda sistemleri için iddialı ve etki odaklı bir Ar-Ge politikası oluşturmak hedefiyle 2016 yılında Araştırma ve Yenilik Genel Müdürlüğü (DG R&I) tarafından başlatılan bir girişimdir.
Kayıt ve detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.
Detaylar için TÜBİTAK sayfasını ziyaret edebilirsiniz.