Ana Sayfa
Duyurular
SAÜ Sanayi İş Birliğine Katkısını Yenilikçi Projeleriyle Sürdürüyor
SAÜ SANAYİ İŞ BİRLİĞİNE KATKISINI YENİLİKÇİ PROJELERİYLE SÜRDÜRÜYOR

SAÜ SANAYİ İŞ BİRLİĞİNE KATKISINI YENİLİKÇİ PROJELERİYLE SÜRDÜRÜYOR

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Pehlivan’ın yürütücüsü olduğu “0 Hidrojen Yakıtlı Kombi Tasarımı ve Prototip İmalatı" isimli proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Sakarya Üniversitesi ile Daikin Isıtma ve Soğutma Sistemleri San. Tic. A.Ş. tarafından hidrojenli yanma süreçlerinde gerekli güvenlik şartlarını sağlayan ve mevcut kombi sistemlerinde en az ekipman değişimi ile doğalgazdan yüzde yüz hidrojene geçişi sağlayacak sistem geliştirilecek. Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Pehlivan’ın yürütücülüğündeki TÜBİTAK TEYDEB bünyesinde 1505 Üniversite-Sanayi İş birliği Programı kapsamında desteklenen “0 Hidrojen Yakıtlı Kombi Tasarımı ve Prototip İmalatı" isimli projede Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri, Doç. Dr. Zekeriya Parlak ve Doç. Dr. Gökhan Coşkun araştırmacı olarak yer alıyor.

Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında hayata geçirilecek

Projenin, araştırma üniversitesi hedefine katkıda bulunacağını ve bu hedeflerin tüm akademisyenlerde motivasyona dönüştüğünü ifade eden Prof. Dr. Hüseyin Pehlivan, “Bu proje, hem ulusal hem de uluslararası boyutlarda kazanım sağlayacak. Üniversite-sanayi işbirliği ile hayata geçirilecek olan proje kapsamında ilimizde üretim tesisi bulunan ve iklimlendirme sektöründe dünyanın önde gelen firmalarından birisi olan Daikin Isıtma ve Soğutma Sistemleri ile ortaklaşa çalışacağız. Katkılarından dolayı Sakarya Üniversitesi Araştırma Dekanlığımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

TEYDEB 1505 Nedir?

Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB), ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek ve bu yolla Türk sanayisinin yenilikçilik ve rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla proje esaslı Ar-Ge faaliyetlerini destekliyor. TEYDEB 1505 projeleri, üniversite ve enstitülerindeki bilgi birikimi ve teknolojinin KOBİ veya büyük ölçekteki kuruluşların ihtiyaçları doğrultusunda ürüne ya da sürece dönüştürülerek sanayiye aktarılması yoluyla ticarileştirilmesine katkı sağlıyor.