Ana Sayfa
Duyurular
Saü’den Bir İlk Daha: Tübitak 2209 Projeleri Kabul Alan Öğrencilere Bilgilendirme Etkinliği
SAÜ’DEN BİR İLK DAHA: TÜBİTAK 2209 PROJELERİ KABUL ALAN ÖĞRENCİLERE BİLGİLENDİRME ETKİNLİĞİ

SAÜ’DEN BİR İLK DAHA: TÜBİTAK 2209 PROJELERİ KABUL ALAN ÖĞRENCİLERE BİLGİLENDİRME ETKİNLİĞİ

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Araştırma Dekanlığı (ARDEK) tarafından, TÜBİTAK 2209 Üniversite Öğrencileri Destekleme Programları kapsamında projeleri desteklenen öğrenciler için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

SAÜ Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan, Araştırma Dekanlığı Dekan Yardımcısı ve Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörü Doç. Dr. Gamze Güney Eskiler, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatör Yardımcısı Nilüfer Cerrah, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. BAP Koordinatörü Doç. Dr. Gamze Güney Eskiler açılış konuşmasında, Sakarya Üniversitesinin projelere önemli destekler verdiğine vurgu yaparak, “Üniversitemizin 134 farklı projesi bulunuyor ve bu yıl 2209-A projelerinde 128; 2209 B projelerinde 6 projemiz TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.” ifadelerini kullandı.

BAP Koordinatör Yardımcısı Nilüfer Cerrah, projelerin başlama ve bitiş tarihleri, faturalandırma süreçleri ve diğer önemli detaylar hakkında öğrencilere bilgi verdi. Soru-cevap şeklinde geçen etkinliğin kapanış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan yaptı. Prof. Dr. Emrah Doğan, üniversitenin projelerdeki başarısına dikkat çekerek, “Üniversitemiz 2209-A projelerinde 6. sırada, 2209-B projelerinde ise Türkiye genelinde 10. sırada yer alıyor. Bu başarılar, üniversitemiz için büyük bir ilerlemeyi simgeliyor. Projelerin öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz arasında aidiyet hissi oluşturduğuna inanıyoruz.” şeklinde konuştu. Ayrıca konuşmasında üniversite için “proje kültürü” oluşmasının önemine vurgu yapan Prof. Dr. Emrah Doğan, “3. Sınıfta proje dersini zorunlu hale getirdik. Bu ders kapsamında yeni projeler yapılmaya devam edecek. Biz lisans öğrencilerimizin de lisansüstü öğrencilerimizin de hocalarımızın da proje üretmesini bekliyoruz.“ ifadelerine yer verdi.

Fotoğraflar