Ana Sayfa
Duyurular
Saü, Tecrübe Paylaşımı İçin İzmir’deydi
SAÜ, TECRÜBE PAYLAŞIMI İÇİN İZMİR’DEYDİ

SAÜ, TECRÜBE PAYLAŞIMI İÇİN İZMİR’DEYDİ

Üniversitemiz, Erasmus 20’nci yıl kutlamaları kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesinde gerçekleştirilen Erasmus Günleri bilgilendirme etkinliğine katıldı.

Erasmus Günleri kapsamında, 9-13 Ekim tarihleri arasında Dokuz Eylül Üniversitesinde (DEÜ) gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında, Araştırma Dekanlığı Öğretim Görevlisi Sadık Demirbağ, uluslararası hibe programlarına yönelik üniversitemizin tecrübelerini ve çalışmalarını DEÜ öğretim üyeleri ve araştırmacıları ile paylaştı.

Erasmus+ ve Ufuk Avrupa Programlarına ilişkin detaylı bilgilerin verildiği ‘Erasmus+ Projects Hackathon’ başlıklı toplantıda, farklı düzeylerdeki AB hibe programlarının özellikleri, detayları ve programlara ilişkin ortaklık süreçlerinin nasıl yürütüleceği aktarıldı.

Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi Gerçekleştirildi

Toplantının ilk oturumunun ardından, Erasmus+ Stratejik Ortaklık Programı kapsamında desteklenen projelerin ortaklık yapısı, bütçe bilgileri, risk yönetimi, faaliyet kalemleri, proje çıktıları ve sonuçları gibi temel başlıklara ilişkin örnek bir başvuru formu üzerinden bütün süreçler araştırmacılar ile paylaşıldı.

Gerçekleştirilen bu çalışmanın ardından, araştırmacılar gruplara ayrılarak AB’nin güncel tematik konuları (dijitalleşme, göç, istihdam, gençlik, yeşil dönüşüm, vd.) çerçevesinde proje önerilerini hazırlayarak diğer araştırmacılara aktardı.