Ana Sayfa
Duyurular
Rektör Hamza Al, Araştırma Görevlileri İle Buluştu
REKTÖR HAMZA AL, ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ İLE BULUŞTU

REKTÖR HAMZA AL, ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ İLE BULUŞTU

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Sakarya Üniversitesinde görevli olup kurum dışında doktora yapan araştırma görevlileri ile bir araya geldi.

Sakarya Üniversitesi Araştırma Dekanlığı tarafından, üniversitemizde görevli olup kurum dışında doktora yapan araştırma görevlilerine yönelik bir toplantı düzenlendi. SAÜ Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan, Araştırma Dekanı Doç. Dr. Mehmet Emiroğlu, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Muhammet Hilmi Nişancı ve araştırma görevlileri katıldı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Bir asır önce, millî mücadelesini Cumhuriyet’in kuruluşuyla tamamlayan milletimiz, Cumhuriyet’in ikinci asrını da Türkiye Yüzyılı ile taçlandıracaktır.’ ifadelerinden hareketle Sakarya Üniversitesi olarak üzerimize düşen eğitim, Ar-Ge, proje, araştırma, sürdürülebilirlik, kalkınma, bilim, üretim gibi konularda bir bütün olarak hareket ediyoruz. Üniversitemizi sıralamalarda hak ettiği yerde görme vizyonumuz doğrultusunda ülkemizin, bölgemizin ve şehrimizin refah seviyesini daha da yukarılara çekmek için var gücümüzle çalışacağız.” dedi.

2023-2024 eğitim-öğretim yılına Türkiye Yüzyılı hedefleriyle her zamankinden farklı bir gururla girdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Hamza Al, Sakarya Üniversitesinin hedefleri doğrultusunda araştırmacılara çok önemli görevler düştüğünü söyledi. Al şunları söyledi: “Göreve geldiğimiz ilk gün, Sakarya Üniversitesini ulusal ve uluslararası değerlendirmelerde üst sıralara taşımayı hedef olarak belirledik. Bu hedefe ulaşmamızın önünde hiçbir engel bulunmadığını tüm samimiyetimle belirtiyorum. Araştırma, proje gibi konularda katkıda bulunan ve bulunmak isteyen tüm akademisyenlerimize destek olmak amacıyla Araştırma Dekanlığımızı kurduk. Üniversitemizde görevli tüm akademisyenlerin, araştırmacıların ve hatta öğrencilerin Araştırma Dekanlığını sık sık ziyaret etmelerini istiyoruz.”

Toplantı araştırma görevlilerinin görüş ve önerilerini dile getirmesi ve soru-cevap kısmının ardından sona erdi.