Ana Sayfa
Duyurular
‘iki Şehir Tek Üniversite’ Anlayışı Güçlenerek Devam Edecek
‘İKİ ŞEHİR TEK ÜNİVERSİTE’ ANLAYIŞI GÜÇLENEREK DEVAM EDECEK

‘İKİ ŞEHİR TEK ÜNİVERSİTE’ ANLAYIŞI GÜÇLENEREK DEVAM EDECEK

Üniversite-sanayi iş birliği başta olmak üzere, uluslararası proje yönetimi konusunda önemli atılımlarda bulunan Sakarya Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi, akademik ve bilimsel çalışmalarda iş birliğini derinleştirmeye devam edecek.

Farklı akademik ve bilimsel alanlarda ikili iş birliğini daha güçlü hale getirmek, ulusal ve uluslararası proje yönetimi ile üniversite-sanayi iş birliği alanında potansiyel fırsatları görüşmek üzere, bilim ve araştırmadan sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Emrah Doğan’ın başkanlığındaki akademik ve idari heyet, Kocaeli Üniversitesini ziyaret etti.

Görüşmeye, Sakarya Üniversitesinin eğitimden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Uygun, Genel Sekreter Doç. Dr. Abdulkadir Altınsoy ve Teknokent Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Yakup Köseoğlu’nun yanı sıra üniversitemizin fakülte dekanları, dekan yardımcıları ve uzmanları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Prof. Dr. Doğan, günümüzdeki en büyük sorunlardan birinin üniversite-sanayi ve uluslararası ikili iş birliği alanındaki ivmenin düşük olduğunu belirtirken, uzun süredir ulusal ve uluslararası hibe programlarına ilişkin iş birliğini sürdüren Sakarya ve Kocaeli Üniversitesinin Avrupa Birliği ve diğer uluslararası hibe programlarına yönelik proje ortaklıklarını artıracağının altını çizdi. Halihazırda, iki üniversite arasında TÜBİTAK destekli projeler konusunda iş birliğinin ve ortaklığın günden güne arttığını vurgulayan Prof. Dr. Doğan, “Bu ziyaretimiz, araştırmacılarımızın ve akademisyenlerimizin iki üniversite arasındaki farklılıkları görmek ve iş birliğini geliştirmek adına önemli bir fırsat sağladı. Bilim çalışmalarımıza ilişkin iki üniversitenin güçlü olduğu yanları öne çıkararak, ulusal ve uluslararası proje ve akademik çalışmalarda bir sinerji yaratmayı, ülkemizde proaktif bir akademik ekosistemi yaratmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Toplantının ardından, iki üniversitenin akademik ve idari üyeleri bir araya gelerek Kocaeli Üniversitesinin laboratuvar, araştırma merkezleri ve ofislerini ziyaret ederek potansiyel iş birliğine dair karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.