Ana Sayfa
Duyurular
İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinden Tübitak-3005 Başarısı
İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDEN TÜBİTAK-3005 BAŞARISI

İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDEN TÜBİTAK-3005 BAŞARISI

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Fatih Döker’in projesi TÜBİTAK-3005 kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

SAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Fatih Döker’in yürütücüsü olduğu "Akıllı Şehir Stratejileri için Arazi Kullanım Uyuşmazlıklarının Belirlenmesi ve Şehir Büyüme Senaryolarının Değerlendirilmesi" adlı proje 3005-Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

Manisa şehrinde arazi kullanım uyuşmazlığı ve yaşanan alanların verimliliği göz önüne alınarak kaynakların etkin biçimde kullanılması suretiyle doğru, etkili ve sürdürülebilir bir mekânsal planlama sürecinin ortaya konulmasının hedeflendiği projede, SAÜ Coğrafya Bölümü'nden Doç. Dr. Muhammet Kaçmaz, Mimarlık Bölümü'nden Doç. Dr. Cem Kırlangıçoğlu, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Coğrafya Bölümü'nden Doç. Dr. Ferhat Arslan ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi Coğrafya Bölümü'nden Dr. Öğretim Üyesi Selin Yıldız Görentaş araştırmacı olarak yer alıyor.

Arazi kullanım kabiliyetleri, arazi kullanım uyuşmazlıkları ve şehrin gelişim senaryoları üzerinden öncelikli konuların ele alınarak, nüfusun ihtiyaç duyacağı konut ve arazi miktarının geleceğe yönelik simülasyon çalışmaları bağlamında değerlendirme kapsamına alınacağı proje sonuçlandığında sürdürülebilir şehir yönetimi için önemli stratejiler ortaya konması beklenmektedir.