Ana Sayfa
Duyurular
Saü’nün Uluslararasılaşma Hedefleri Konuşuldu
SAÜ’NÜN ULUSLARARASILAŞMA HEDEFLERİ KONUŞULDU

SAÜ’NÜN ULUSLARARASILAŞMA HEDEFLERİ KONUŞULDU

Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) ‘Uluslararasılaşma Hedefleri’ doğrultusunda akademisyenlerle bir toplantı düzenlendi. SAÜ Personel Lokali'nde düzenlenen toplantıya, SAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrah Doğan ve Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Araştırma Dekanı Doç. Dr. Mehmet Emiroğlu, Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Havva Sert, Kurumsal Analiz ve Kalite Geliştirme Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Tuba Canvar Kahveci ve yabancı dil programları akademisyenleri katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan toplantının açılışında, SAÜ’de sürdürülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Sakarya Üniversitesinin uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda öğrenci değişim programları, uluslararası iş birlikleri gibi pek çok konuya özel önem verdiklerini ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan, “Üniversitemizin yurt dışındaki pek çok farklı üniversite ile iş birliği bulunuyor. Uluslararası iş birliği ağımızı genişletmek için de yurt dışındaki üniversiteler ile sürekli olarak temas halindeyiz. Ortak projeler yapmak öncelikli hedeflerimiz arasında.” diye konuştu.

Erasmus, Mevlâna gibi değişim programları ile dünyanın çeşitli noktalarındaki üniversitelerle etkileşim içerisinde olduklarına değinen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, “Sakarya Üniversitesi olarak uluslararası standartta eğitim-öğretim faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Üniversitemiz mezunlarının diplomalarının yanında verilen diploma eki, uluslararası standartta eğitim verdiğimizin bir göstergesidir. Üniversitemize gelen öğrenciler, mezuniyetlerinden sonra gönüllü elçilerimiz olacaktır. Uluslararası alanda görünürlüğümüzü ciddi bir konuma getirdik. Yapacağımız çalışmalarla mevcut yerimizi sadece korumayı değil daha da yukarılara taşımayı hedefliyoruz.” dedi.

Toplantıda, uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda yabancı dil programı akademisyenleri ile fikir alışverişinde bulunuldu.