Ana Sayfa
Duyurular
Arş. Gör. Dr. Karabulut Cost Aksiyonunda Görev Alacak
ARŞ. GÖR. DR. KARABULUT COST AKSİYONUNDA GÖREV ALACAK

ARŞ. GÖR. DR. KARABULUT COST AKSİYONUNDA GÖREV ALACAK

SAÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Arş. Gör. Dr. Gülşah Karabulut COST aksiyonu CA22134 projesine çalışma grubu üyesi seçildi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Arş. Gör. Dr. Gülşah Karabulut, COST Programı’nın CA22134 - Tarımsal gıda kaybı ve atıkların önlenmesi, yönetimi, ölçümü ve değerlendirilmesi için Sürdürülebilir Ağ (FoodWaStop) aksiyonuna Çalışma Grubu Üyesi olarak seçildi.

Sakarya Üniversitesi’nin Araştırma Üniversitesi olma hedefleri doğrultusunda dış kaynaklı projelerin önemine dikkat çeken Arş. Gör. Dr. Gülşah Karabulut “Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Hamza Al öncülüğünde başlatılan ve üniversite geneline yayılan proje kültürüne katkıda bulunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda 2023 yılında TÜBİTAK 2214-A Programı kapsamında bursiyer olarak Amerika'da ziyaretçi araştırmacı olarak projemi tamamladım. Dış kaynaklı projelerde daha etkin bir biçimde yer alarak üniversitemiz yurtdışı iletişim ağını daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

FoodWaStop COST projesi, Avrupa'da ve AB dışı Akdeniz ülkeleri ile gıda atık ve kayıpları hakkında bilgi paylaşımını teşvik ederek disiplinlerarası bir ağ oluşturmayı amaçlıyor. Proje ayrıca, gıda atık ve kayıplarının insidansını belirlemek, gıda atık ve kayıplarını azaltmak, Agrofood atığını dolaşıksal bir biyo-ekonomi için değerlendirmek ve gıda atık sorununu anlama, azaltma ve önleme çabalarına katkı sağlamayı hedeflemektedir.

COST Hakkında;

COST Aksiyonu, disiplinler arası işbirliğini teşvik eden ve araştırmacıların bilgi paylaşımını destekleyen bir platformdur. Bu aksiyonlar, en az 5 COST ülkesinin ilgi alanındaki ulusal olarak fonlanan araştırma projelerinin çevresinde oluşturulan bir ağdır.