Ana Sayfa
Duyurular
Gençlerin Gözünden Kariyer 4.0 Başlıklı Avrupa Birliği Projemiz Kabul Edildi
GENÇLERİN GÖZÜNDEN KARİYER 4.0 BAŞLIKLI AVRUPA BİRLİĞİ PROJEMİZ KABUL EDİLDİ

GENÇLERİN GÖZÜNDEN KARİYER 4.0 BAŞLIKLI AVRUPA BİRLİĞİ PROJEMİZ KABUL EDİLDİ

Sakarya Üniversitesinin ortak olarak yer aldığı Gençlerin Gözünden Kariyer 4.0 başlıklı Erasmus+ projesi, AB Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Erasmus+ KA154 kapsamında, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Mardin Artuklu Üniversitesinin paydaşlığında hazırlanan "Gençlerin Gözünden Kariyer 4.0" Projesi, 2023 yılında ilan edilen “Avrupa Beceri Yılı”na somut katkılar sağlamayı amaçlıyor.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Öğr. Gör. Alaeddin Türkmen koordinatörlüğünde yürütülecek proje ile gençlerin kariyer planlamalarının desteklenmesi, teknoloji transfer ofislerinin ve kariyer merkezlerinin daha etkin tanıtılması ve gençlerin kariyer planlamasına yönelik politika önerilerini sunmaları sağlanacak. Bu kapsamda, yedi bölgesel çalıştayın yanı sıra bir de ulusal zirve düzenlenecek.

Marmara Bölgesi Çalıştayı Sakarya Üniversitesinde Gerçekleştirilecek

Sakarya Üniversitesi adına koordinatörlüğü Araştırma Dekanlığı Öğr. Gör. Sadık Demirbağ tarafından yürütülecek projenin Marmara Bölgesi Çalıştayı, yaklaşık 30 gencin katılımıyla Sakarya Üniversitesinde gerçekleştirilecek. Kariyer ve girişimcilik topluluklarının kurulmasını veya kapasitelerinin artırılmasını, bir elektronik öğrenme modülü ile kariyer planlamasıyla fırsatların aktarılmasını da hedefleyen proje faaliyetlerinin ardından, Ankara’da bir kapanış zirvesi gerçekleştirilecek. Elde edilen somut çıktılar ve politika önerileri Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Yetkilileri ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki ilgili komisyonlarda görevli milletvekillerine sunulacak.

Proje ile beceri uyumsuzluğunun azaltılması, gençlerin ders dışı kişisel gelişimlerinin desteklenmesi ve üniversiteler arası ortak çalışma kültürünün oluşturulması gibi faydalar da ortaya konacak.