Ana Sayfa
Duyurular
Araştırma Dekanlıkları Çalıştayı Kayseri’de Düzenlendi
ARAŞTIRMA DEKANLIKLARI ÇALIŞTAYI KAYSERİ’DE DÜZENLENDİ

ARAŞTIRMA DEKANLIKLARI ÇALIŞTAYI KAYSERİ’DE DÜZENLENDİ

Sakarya Üniversitesi Araştırma Dekanlığı, Erciyes Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Araştırma Dekanlıkları Çalıştayı’na katıldı.

Araştırma Dekanlıkları arasında iş birliğinin geliştirilmesi, farklı araştırma alanlarında koordinasyonun ve bilgi paylaşımının artırılması amacıyla Araştırma Dekanlıkları Çalıştayı Erciyes Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

1 Aralık’ta düzenlenen çalıştaya; Sakarya Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi araştırma dekanlıkları temsilcileri katıldı.

Sakarya Üniversitesi Araştırma Dekanlığı adına Araştırma ve Geliştirmeden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan, Araştırma Dekanı Doç. Dr. Mehmet Emiroğlu, Araştırma Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Gamze Güney Eskiler ve Dr. Öğr. Üyesi Ali İlya’nın yanı sıra öğretim görevlileri Gizem Melissa Erdem ve Sadık Demirbağ da toplantıda yer aldı.

Türkiye’nin farklı üniversitelerinden araştırma dekanlıklarının da yer aldığı toplantıda, dekanlıklar araştırma ve geliştirme, yenilik, veri yönetimi, üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi, sürdürülebilirlik ile ulusal ve uluslararası proje yönetiminde gerçekleştirdikleri faaliyetlerini ve kurum yapılarını paylaştılar.

Toplantıda, Sakarya Üniversitesinin ‘araştırma üniversitesi’ olma sürecinde uluslararasılaşma yönüne dikkat çeken Prof. Dr. Doğan, üniversitemizin araştırmacıları ve yönetimi ile uluslararası hibe programlarına yönelik birlikte çalışma kültürünü benimsediğini belirtti. Üniversitemizin başta AB destek hibe programları olmak üzere üniversiteler arası uluslararası proje yönetimi konusunda da ikili iş birliklerini geliştirdiğini aktardı.