Ufuk Avrupa kapsamındaki Araştırma Altyapıları finansmanı, Avrupa'nın birinci sınıf ve erişilebilir araştırma altyapıları aracılığıyla güçlendirilmesine yardımcı oluyor. Hemen şimdi teklif çağrılarını keşfedin, başarı öyküleri hakkında daha fazlasını okuyun ve nasıl başvuracağınızı öğrenin!
Ufuk Avrupa Kapsamındaki Araştırma Altyapıları Nelerdir?
Araştırma Altyapıları Ufuk Avrupa kapsamında Mükemmellik Bilimi sütununun temel bileşenlerinden biridir. Temel bilgi oluşturulmasından teknoloji dağıtımına kadar ihtiyaçların sürekliliğini karşılamaya yardımcı olan ve Açık Bilim politikalarının yanı sıra Avrupa teknoloji liderliğinin uygulanmasını destekleyen, ulusal ve pan-Avrupa araştırma altyapılarından oluşan entegre bir ekosistemin sağlamlaştırılmasına ve optimizasyonuna katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. .
Araştırma Altyapıları; özelleştirilmiş, çok disiplinli ve etki odaklı araştırma laboratuvarlarına, bilimsel araçlara ve teknolojilere, veri kaynaklarına (koleksiyonlar veya arşivler gibi), hesaplama araçlarına ve iletişim ağlarına erişimi içerir.
Araştırma Altyapıları, yeşil ve dijital bir geleceğe geçişi ve çığır açan teknolojilerin gelişimini destekleyerek sağlıktaki önemli güncel zorlukları ele alıyor.
Yeni teklif çağrıları
6 Aralık 2023'te açılan yeni teklif çağrıları, toplam bütçesi 337 milyon Avro olup üç noktaya yayıldı. Her destinasyonun farklı konuları kapsayan kendi odağı vardır.
Avrupa araştırma altyapılarının geliştirilmesi, birleştirilmesi ve optimize edilmesi, küresel liderliğin sürdürülmesi (INFRADEV. Destinasyon aşağıdaki konulara değiniyor:
Operasyonel, açık ve FAIR (Bulunabilirlik, Erişilebilirlik, Birlikte Çalışabilirlik ve Yeniden Kullanılabilirlik) EOSC (Avrupa Açık Bilim Bulutu) ekosisteminin (INFRAEOSC) etkinleştirilmesi hedef aşağıdaki konuları içerir:
Yeni nesil bilimsel enstrümantasyon, araçlar ve yöntemler ile gelişmiş dijital çözümler (INFRATECH)
Hedef aşağıdaki gibi konuları finanse ediyor:
Teklif çağrıları, vatandaşların ve toplumun yararına çığır açan yenilikleri teşvik etmeye hazır olan Avrupa ve ötesindeki araştırmacılara açıktır. Başvuru için son tarih 12 Mart 2024