Pathways2Resilience (P2R) çağrısı ile, 40 bölge/topluluğa 18 ay süreyle alt hibe anlaşmaları yoluyla, en fazla 210.000€'ya kadar finansal destek ve destek hizmetleri ile kapasite geliştirme aktiviteleri sağlanması hedefliyor.
Projelerin değerlendirme sürecinde, yüksek derecede kırılganlığı olan bölge/topluluklar önceliklendirilecektir. IPCC AR6'ya göre kırılganlık tanımı: Olumsuz etkilenmeye yatkınlık veya eğilim. Kırılganlık, zarar görme hassasiyeti veya duyarlılığı ve başa çıkma ve uyum sağlama kapasitesinin yetersizliği dahil olmak üzere çeşitli kavram ve unsurları kapsamaktadır.
Uygun alt hibe faaliyetleri, Ufuk Avrupa (HE) maliyet kategorileri kapsamındaki faaliyetler için yer alan hükümlere tabi olacak ve aşağıdakilere göre düzenlenecektir:
Özellikle, yukarıdaki başlıklar kapsamında değerlendirilebilecek aktiviteler:
1. Çıktı geliştirme (örneğin gelecekteki iklim değişikliği risklerine dair eğilimlerin ve projeksiyonların mevcut değerlendirmelerine dayalı olarak iklim direnci oluşturmaya yönelik bölgesel yollar, planlar ve inovasyon portföylerinin oluşturulması); 2. Paydaş etkileşimi ve katılımı; 3. Dayanıklılık ile ilgili iç ve dış eğitimlere yönelik kapasite oluşturma; 4. İletişim, yaygınlaştırma ve çeşitlendirme; 5. Diğer alt sözleşenler ve diğer bölgelerle bilgi alışverişi; 6. İzleme ve değerlendirme; ve 7. Proje yönetimi ve yerel koordinasyon.
İklim uyum çözümlerinin gösterimi ve uygulanması ile ilgili faaliyetler, bu çağrı kapsamında finansman için uygun bulunmamaktadır.
Kimler Başvurabilir:
a. Nomenclature of Territorial Units for Statistics (NUTS) göre 1, 2 ve 3 düzeyindeki Kamu Otoriteleri ve Ayrıca Yerel İdari Birimler; veya
b. 2014/24/AB Direktifi'nin 2.4. maddesine uygun olarak kamu hukuku tarafından yönetilen kurumlardan olmalıdır.
Yalnızca yukarıda belirtilen kurum ve kuruluşlar koordinatör olarak başvuru yapabilirler.
Kar amacı gütmeyen özel kuruluşlar ve KOBİ'ler (Avrupa Komisyonu'nun 2003/361/EC Tavsiyesi ve KOBİ kullanıcı rehberinde belirtilen AB tanımına uygun olan) konsorsiyumun bir parçası olarak yer alabilirler.
Daha fazla bilgi için Sıkça Sorulan Sorular belgesine, Çağrı Kılavuzuna ve Örnek Başvuru Formu ile Model Alt Sözleşme gibi belgeler için ise çağrı internet sitesini inceleyebilirsiniz.
Çağrı için son başvuru tarihi: 22 Şubat 2024 17:00 CET
Söz konusu çağrı ile ilgili olarak 17 Ocak 2024 tarihlerinde 13:00-14:00 CET saatleri aralığında, çevrim içi bilgilendirme oturumları gerçekleştirilecektir. İlgili oturuma katılmak için, Pathways2Resilience internet sitesinde yer alan bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Detaylar için TÜBİTAK sayfasını ziyaret edebilirsiniz.