Ana Sayfa
Duyurular
“saü Her Alanda Adından Söz Ettiriyor"
“SAÜ HER ALANDA ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR

“SAÜ HER ALANDA ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR"

Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, “COST CYPHER” Projesi kapsamında, Türkiye adına yönetim komitesi üyesi seçildi.

Sakarya Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Serhad Soyhan, Bilim ve Teknolojide Avrupa İş birliği (COST) Aksiyonu altında desteklenen CYPHER Projesi kapsamında TÜBİTAK tarafından Türkiye adına yönetim komitesi üyesi seçildi.

CYPHER Projesi’nin Türkiye adına Yönetim Komitesi’nde yer almanın heyecanını yaşadığını belirten Dr. Soyhan, “Bu proje, Sakarya Üniversitesinin hedeflerine katkı sağlaması amacıyla önemli bir fırsat sunuyor. Yeşil ve sürdürülebilir enerji  üretimi ve Yangın güvenliği konularında Ar-Ge çalışmalarımızı emin adımlarla sürdürmekteyiz. Bu yönde dış kaynaklı projelerin kazandırılması için dün olduğu gibi bugün de çalışmalarımıza devam ediyoruz.” diye konuştu.

“Karbon ayak izini azaltmak ve yerel enerji kaynaklarını kullanmak”

CYPHER Aksiyonu için Türkiye adına MC (Management Committee/Yönetim Komitesi) başvurusunun TÜBİTAK uzmanları tarafından değerlendirilip olumlu olarak sonuçlandığını öğrendiğinde büyük bir sevinç ve gurur yaşadığını aktaran. Dr. Soyhan, CYPHER Projesi’nin araştırma üniversitesi olma yolunda önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Projenin, Sakarya Üniversitesinin misyonuna ve hedeflerine nasıl katkı sağlayabileceğini derinlemesine keşfetmek için sabırsızlandırdığını söyleyen Soyhan, “Ülkemiz öncelikleri içerisinde yer alan bu tür dış kaynaklı projeler, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın ARDEB “1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” 2023 Yılı 1. Dönem değerlendirme sonuçlarını açıklarken özellikle vurguladığı COST Aksiyonlarına dair yönlendirmeleriyle de uyumludur.” dedi.

COST Hakkında;

COST Aksiyonu, disiplinler arası iş birliğini teşvik eden ve araştırmacıların bilgi paylaşımını destekleyen bir platformdur. Bu aksiyonlar, en az 5 COST ülkesinin ilgi alanındaki ulusal olarak fonlanan araştırma projelerinin çevresinde oluşturulan bir ağdır. Bu projelerde MC üyesi bir aksiyonun koordinasyonundan, uygulanmasından ve yönetiminden sorumludur. Her bir COST Aksiyonu için, her ülkeden en fazla 2 temsilci MC’de yer almak üzere aday gösterilebilir.