Ana Sayfa
Duyurular
Prof. Dr. Tekeoğlu, Cost Projesine Kabul Edildi
PROF. DR. TEKEOĞLU, COST PROJESİNE KABUL EDİLDİ

PROF. DR. TEKEOĞLU, COST PROJESİNE KABUL EDİLDİ

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Tekeoğlu, COST Action - CA 22105 programına çalışma grubu üyesi olarak kabul edildi.

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Tekeoğlu, COST Programı’nın “CA22105 - BEekeeping products valorization and biomonitoring for the SAFEty of BEEs and HONEY (BeSafeBeeHoney)” aksiyonuna çalışma grubu üyesi olarak kabul edildi.

COST Action CA 22105 – BeSafeBeeHoney! Projesi, “Bal Ve Yan Ürünlerinin Tıbbi ve Besinsel Kullanımı ve Faydaları”, “Kovan Ürünlerini Gösterge Olarak Kullanan Ortamdaki Abiyotik Stres Etkenleri ve Antropojenik Kirleticiler”, “Bal Arısı Kolonilerini Tehdit Eden Yaygın Hastalıklar ve Biyotik Stres Etkenleri”, “Tarımda Polen Taşıyıcı Olarak Bal Arıları ve Tarım Ekosistemlerinde Koloni Kaybının Sonuçları” ve “Arıcılık Faaliyetleriyle İlgili Politika Araştırması ve Pazar Analizi” gibi konuları kapsamaktır.

Prof. Dr. İbrahim Tekeoğlu, proje kapsamındaki WG 1 grubunda bal ve yan ürünlerinin Tıbbi ve Besinsel kullanımı ve faydaları konusunda çalışmalar yapacaktır.

COST Hakkında;

COST Aksiyonu, disiplinler arası iş birliğini teşvik eden ve araştırmacıların bilgi paylaşımını destekleyen bir platformdur. Bu aksiyonlar, en az 5 COST ülkesinin ilgi alanındaki ulusal olarak fonlanan araştırma projelerinin çevresinde oluşturulan bir ağdır.