Ana Sayfa
Duyurular
Doç. Dr. Solak, Cost Projelerıne Kabul Edıldı
DOÇ. DR. SOLAK, COST PROJELERINE KABUL EDILDI

DOÇ. DR. SOLAK, COST PROJELERINE KABUL EDILDI

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berna Solak, CA21147 ve CA21108 COST aksiyonlarına çalışma grubu üyesi olarak seçildi.

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berna Solak, ‘CA21147– European Network on Optimising Treatment with Therapeutic Antibodies in chronic inflammatory diseases (ENOTTA)’ ve ‘CA21108– European Network for Skin Engineering and Modeling (NETSKINMODELS)’ aksiyonlarına çalışma grubu üyesi seçildi.

CA21147 COST projesi, kronik inflamatuar hastalıklarda bilimsel araştırmayı yapılandırmak ve kronik inflamatuar hastalıkların tedavisi için bireyselleştirilmiş (tdm kılavuzlu) ekonomik doz optimizasyonunun günlük klinik pratikte uygulanmasını kolaylaştırmayı ve bu amaçla disiplinlerarası, pan-avrupalı bir ağ oluşturmayı amaçlamaktadır.

CA21108 - NETSKINMODELS COST projesi, sürdürülebilir ve hayvansız kompozitler ve reaktifler geliştirmek için endüstriyel ortaklar (kimya, biyoloji) ve akademik laboratuvarlar (biyoteknoloji, kimya, biyoloji, bilgisayar bilimi) arasındaki etkileşimleri teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Bunun yanı sıra, sürdürülebilir ve hayvan içermeyen kompozitlerin ve reaktiflerin geliştirilmesi sadece etik gereksinimleri karşılamak için değil, aynı zamanda çevre dostu olmayan yağ kaynaklı plastik ürünlere dayanmayan çevre dostu bilimsel uygulamaları teşvik etmeyi hedeflemektedir.

COST Hakkında;

COST Aksiyonu, bir platform olarak disiplinler arası işbirliğini teşvik eden ve araştırmacıların bilgi paylaşımını destekliyor. Bu aksiyonlar, en az 5 COST ülkesinin ilgi alanındaki ulusal olarak fonlanan araştırma projelerinin çevresinde oluşturulan bir ağ olarak çalışıyor.