Ana Sayfa
Duyurular
Dr. Öğretim Üyesi Kara, Cost Projesine Kabul Edildi
Dr. Öğretim Üyesi Kara, COST Projesine Kabul Edildi

Dr. Öğretim Üyesi Kara, COST Projesine Kabul Edildi

Sakarya Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Zahid Kara, COST Aksiyonu CA19117 Researcher Mental Health (ReMO) projesine araştırmacı olarak kabul edildi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Zahid Kara, COST Aksiyonu “CA19117- Researcher Mental Health (ReMO) (Araştırmacı Mental Sağlığı) adlı Avrupa COST projesinde “Institutional level - Wellbeing Practices in Research Institutions” (Kurumsal düzey- araştırma kurumlarında refah uygulamaları) ve “Local actors - Promoting researcher well-being on a practical level” (Yerel aktörler- pratik düzeyde araştırmacı refahının desteklenmesi) adlı iki çalışma grubuna (WG2 ve WG3) araştırmacı olarak kabul edildi.

Bu COST projesinin temel amacı;

ReMO, Avrupa Araştırma Alanı için stratejik öneme sahip bir tema olan akademide iyilik hali ve ruh sağlığı konularına odaklanmaktadır. Liteartürdeki araştırmalar, düşük refah seviyelerinin ve ruh sağlığı sorunlarının bireysel, ekip ve kurumsal performans üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olduğunu ve önemli maliyetleri tetiklediğini göstermektedir. Buna ek olarak, kurumsal bağlam, organizasyon yapısı ve kültürünün yanı sıra yönetim uygulamalarının da çalışanların refahı ve sağlığı üzerinde önemli bir etkisi vardır. Bu nedenle, iş yerinde esenlik ve ruh sağlığının nedenlerine ilişkin genel görüşlerin, özel, etkili ve verimli önleme ve eylem programları geliştirmek için bağlamsal özelliklerle (örneğin akademide) rafine edilmesi gerekmektedir.

ReMO, bu sınırlamaları üç yönlü bir yaklaşımla ele almak istemektedir:

(1) Akademinin ve akademik çalışmanın özelliklerini ve zorluklarını (örneğin akademisyenlerin performans yönetimi, yetenekli çalışanları işe almak ve elde tutmak için giderek daha rekabetçi bir ortam, çeşitlilik ve uluslararasılaşma ile başa çıkmanın artan zorlukları, iş güvensizliği vb. ) ortaya koymak,

(2) Sorunlar ve sorun yaratan mekanizmaların yanı sıra anlamlı iş ve refahı destekleyen olumlu örgütsel davranışlara ilişkin çok düzeyli bir bakış açısı benimsemek;

3) Teori ve uygulama arasında kısa geri bildirim döngüleri olan çeşitli yöntemler kullanmak şeklindedir.

Sakarya Üniversitesinin araştırma ve proje hedeflerine katkı sunmak üzere İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ve Sosyal Hizmet Bölümü olarak yoğun bir çaba içerisinde olduklarını belirten Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Zahid Kara, yeni proje ve yayınlar ile sürece katkı sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Fotoğraflar