Teydeb Özel Sektöre Yönelik Destek Programları
TEYDEB Özel Sektöre Yönelik Destek Programları

Sakarya Üniversitesi ( SAÜ ) Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde “Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı ( TEYDEB ) Özel Sektöre Yönelik Destek Programları“ etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe, SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan, TÜBİTAK Bilimsel Programlar Baş Uzmanı Ümran Elmas, TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzman Yardımcısı Abdullatif Tuncay ve akademisyenler katıldı.

Prof. Dr. Emrah Doğan açılış konuşmasında,  “Programımıza hoşgeldiniz, ülkemiz üniversite- sanayi işbirliğinde oldukça geride bulunuyor, bugün değerli konuklarımızın verdikleri bilgiler ışığında TEYDEB projerimizde artış olacağını ümit ediyorum “ dedi.

Etkinlikte, TEYDEB projelerinde yer alan yeniliklerden ve projelerde kullanılacak bütçe kapasitesinden detaylı olarak bahsedilirken, etkinlik kapsamında konuşma yapan TÜBİTAK Bilimsel Programlar Baş Uzmanı Ümran Elmas, “TEYDEB projeleri kapsamında Dünya Bankasından 175 milyon TL destek alındı. Buradaki bütçeyi TEYDEB faaliyetleri kapsamında kullanacağız” ifadelerine yer verdi.

TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzman Yardımcısı Abdullatif Tuncay ise, BİGG ve Eş Yatırım gibi TEYDEB projelerinin içeriklerinden bahsederken, il bazlı proje faaliyetleri hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Program, konuşmacılara belge takdim edilmesi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.