Ana Sayfa
Duyurular
Mühendislik Fakültesinden Tübitak-3005 Projesi
Mühendislik Fakültesinden TÜBİTAK-3005 Projesi

Mühendislik Fakültesinden TÜBİTAK-3005 Projesi

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Asude Ateş’in yürütücülüğünü yaptığı “Avrupa Yeşil Mutabakatına Uyum Sürecinde, Otomotiv Yan Sanayi İçin İlerle Modeli İle Yenilikçi Politikaların Geliştirilmesi” konulu TÜBİTAK-3005 projesi, desteklenmeye hak kazanmıştır.

Proje, Otomotiv yan sanayii için Avrupa Yeşil Mutabakatına uyum sürecine hizmet edecek ve süreci kolaylaştıracak bir model oluşturmayı hedeflemektedir. Aynı zamanda çok uluslu otomotiv firmaları ile otomotiv yan sanayi firmaları arasında Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında oluşan boşluğu doldurmayı amaçlamaktadır. Bu amaçla proje kapsamında bölgemizin önde gelen Otomotiv Sanayi Kuruluşu OTOKAR A.Ş. ile işbirliği protokolü yapılmıştır.

Projede döngüsel ekonomi kapsamında otomotiv yan sanayi kuruluşlarının yeşil dönüşüm farkındalığı belirlenerek ortaya konacak model ile yenilikçi bir uyum politikası geliştirilecektir. Bu sayede, yan sanayi firmalarının Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı sürecinde karşılaştıkları sorunlara çözüm önerileri sunularak sektörün uluslararası platformda rekabet etme gücü arttırılmış olacaktır.

24 ay sürmesi planlanan bu projenin ekibinde Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Rabia Köklü, İşletme Fakültesi İşletme Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Karakiraz, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Sakarya Meslek Yüksekokulu, Çevre Koruma Teknolojileri Bölümünden Doç. Dr. Ömer Hulusi Dede ve Dr. Öğr. Üyesi Hülya Demirel yer almaktadır. Proje kapsamında, iki yüksek lisans bursiyeri de desteklenecek.

Fotoğraflar