Ana Sayfa
Duyurular
Jrc Nanobiyoteknoloji Laboratuvarında Eğitim Olanağı Son Başvuru Tarihi: 21 Mayıs 2024
JRC NANOBİYOTEKNOLOJİ LABORATUVARINDA EĞİTİM OLANAĞI SON BAŞVURU TARİHİ: 21 MAYIS 2024

JRC NANOBİYOTEKNOLOJİ LABORATUVARINDA EĞİTİM OLANAĞI SON BAŞVURU TARİHİ: 21 MAYIS 2024

2024-1-TCB-NANOBIOTECH
Ispra,(İtalya)
Son başvuru tarihi: 21 Mayıs 2024, 23:59 (CEST)

Nanobiyoteknoloji Laboratuvarı, öncelikli olarak mikro(nano)plastiklerin tespiti ve nano-biyoteknoloji temelli sağlık ürünlerinin karakterizasyonu konularında çalışan, disiplinler arası çalışmaları teşvik etmek için tasarlanmış son teknoloji donanımlı tesislere sahiptir. 

Bu tesis kapsamında 3 farklı uygulamalı eğitim planlanmaktadır.

1. Gıda, içme suyu gibi ortamlarda mikro (nano) plastiklerin tespiti ve karakterizasyonu üzerine uygulamalı eğitim (Hands-on training on detection and characterisation of micro(nano)plastics in media contributing to human exposure (such as food, drinking water).)

  • İçme suyundan numune alma ve ardından mikroplastik tespiti ve karakterizasyonu için mikro Fourier dönüşümlü kızılötesi, mikro Raman ve piroliz-gaz kromatografisi kütle spektroskopisi gibi yerleşik enstrümantal yöntemlerin kullanımı yer alacaktır.

2. Çeşitli matrislerde (örn. gıda) nanomateryallerin tespiti ve karakterizasyonu ve biyolojik sistemlerle etkileşimleri üzerine uygulamalı eğitim (Hands-on training on detection and characterisation of nanomaterials in a selection of  matrices (e.g. food) and their interactions with biological systems.) 

  • Nanomalzeme boyutlandırma teknikleri, nanomalzemelerin hidrofobikliğinin belirlenmesi, gıdalardaki nanomalzemelerin tespiti ve biyolojik sistemlerdeki nanomalzeme etkileşimlerinin ölçümleri 
  • Çoklu dedektörlere bağlı asimetrik akış alanı akış fraksiyonlaması, karanlık alan mikroskopisi, tek partikül ve tek hücre indüktif olarak eşleşmiş plazma kütle spektrometresi kullanımı

3. Hastalıkların tespiti, teşhisi ve tedavisi için nanotıp (lipozomal ürünler, Lipid Nanopartiküller-mRNA dahil) karakterizasyonu üzerine uygulamalı eğitim. (Hands-on training on the characterisation of nanomedicines (including liposomal products, Lipid Nanoparticles-mRNA) for the detection, diagnostics and treatment of diseases)

  • Dinamik ışık saçılımı, asimetrik akış alanı akış fraksiyonlaması, sıvı kromatografisi, analitik ultrasantrifüjleme, immünoassayler, yüzey plazmon rezonansı veya mikroarray teknolojisi gibi teknikler kullanılarak boyut, bileşim, kapsülleme etkinliği, toksisite ve etki gibi nanotıp ürünlerinin temel özelliklerinin ölçümü
  • 3D hücre modelleri ve bioprinting konularına giriş

Eğitim programının süresi 5 gündür ve 2024 sonbaharında gerçekleştirilecektir. Ayrıntılı bilgiye ve başvuru için gerekli dokümanlara buradan ulaşabilirsiniz. 

JRC, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu Widening ülkelerinden katılımcılar için seyahat ve harcırah masrafları özelinde katkı sağlayabilir. Bu katkılar ile ilgili kurallara buradan ulaşabilirsiniz.

Fizibilite hususlarını değerlendirmek için JRC-OPEN-NANOBIOTECH@ec.europa.eu adresi ile iletişime geçebilirsiniz. Başvurular JRC-RI-TRAINING-CB@ec.europa.eu adresine gönderilmelidir. Son başvuru tarihi 21 Mayıs 2024’tür.

Haberin detayları için TÜBİTAK Ufuk Avrupa sayfasını ziyaret edebilirsiniz.