Ana Sayfa
Duyurular
Sesar İnovasyon Günleri 12-15 Kasım 2024
SESAR İNOVASYON GÜNLERİ 12-15 KASIM 2024

SESAR İNOVASYON GÜNLERİ 12-15 KASIM 2024

Ufuk Avrupa (Horizon Europe) Programı Hava Trafik Yönetimi Araştırmaları Ortak Girişimi (SESAR 3 JU),  AB'nin Tek Avrupa Gökyüzü politikasının teknolojik yapısı ve Avrupa Komisyonu'nun Sürdürülebilir ve Akıllı Mobilite Stratejisinin temel sağlayıcılarından biridir. SESAR, Avrupa'da hava trafik yönetimini dönüştürecek teknolojileri tanımlar, geliştirir ve uygular.

2011'den bu yana her yıl düzenlenen ve Avrupa havacılık araştırma takviminde dönüm noktası niteliğinde bir etkinlik haline gelen SESAR İnovasyon Günleri, SESAR Ortak Girişimi’nin; alandaki ilerlemeyi paylaşma ve ATM araştırma sonuçlarını yaymak için kullandığı ana araçtır. 2024 SESAR İnovasyon Günleri 12-15 Kasım 2024 tarihinde Roma, İtalya’da ENAV ve Leonardo ev sahipliğinde Aeroporti di Roma’da gerçekleşecektir.

Etkinlik kapsamında ağ oluşturma imkanları, projeler hakkında bilgi edinme imkanı ve alanda çalışan araştırmacılarla tanışmak için fırsatlar sağlayanacaktır.

SESAR İnovasyon Günleri kapsamında makale veya poster katkısı gönderme imkanı (son gün 15.08.2024) olacaktır. Ayrıca SESAR Genç Bilim İnsanı Ödül töreni gerçekleştirilecektir. Makale sunmak ve ödüle başvurmak için etkinlik sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Etkinliğin kayıtları eylül ayında açılacaktır. Etkinlik hakkında ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.

Haberin detayları için TÜBİTAK Ufuk Avrupa sayfasını ziyaret edebilirsiniz.