Ana Sayfa
Duyurular
Eıt Kentsel Hareketlilik Raptor Çağrısı – Konya 6 Mayıs 2024
EIT KENTSEL HAREKETLİLİK RAPTOR ÇAĞRISI – KONYA 6 MAYIS 2024

EIT KENTSEL HAREKETLİLİK RAPTOR ÇAĞRISI – KONYA 6 MAYIS 2024

EIT Urban Mobility kapsamında yer alan RAPTOR yarışmasında 2023 yılında başarılı olan ve 2024 yılı RAPTOR şehri olarak seçilen Konya için, mobilite girişimcileri çağrısı açıldı!

RAPTOR Yarışması Nedir?

Hızlı çevresel değişimlerle etkilenen şehirlerimize yine hızlı ve yenilikçi eylemlerle çözümler üretmek için Avrupa Inovasyon ve Teknoloji Enstitüsü, Urban Mobility Bilgi ve İnovasyon topluluğu tarafından RAPTOR - “Rapid Applications for Transport” Programı geliştirilmiştir. RAPTOR yarışması, kentsel mobilite sorunlarıyla karşılaşan Avrupa şehirlerini, yenilikçi mobilite çözümlerine sahip start-up'larla eşleştiriyor. RAPTOR yarışması için seçilen her şehrin karşılaştığı zorlukların ve önerilen çözümlerin her biri farklı olsa da, baştan sona örülen ortak tema, daha sürdürülebilir ulaşıma geçişi sağlamayı amaçlamaktadır. 

Çok Modlu Ulaşım Deneyiminin İyileştirilmesi başlığı ile açılan çağrı tüm KOBİ ve girişimcilere açıktır. Söz konusu KOBİ ve erken aşama girişimler çağrının açılış tarihinden en fazla on yıl öncesinde resmi olarak kayıtlı ilgili kuruluş statüsünde olmalıdır.

40.000 Avro fon ve mentorlük desteklerine ulaşılabilecek çağrıda yer alan proje basamakları, destek paketleri, çağrının teknik koşulları ve başvuru takvimi ile ilgili daha fazla bilgi için bu bağlantıyı takip edebilirisiniz. RAPTOR yarışması kapsamında seçilen 13 şehir için belirlenen zorluk başlıklarını da yine aynı bağlantıdan ulaşarak inceleyebilir ve bu şehirler için de başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Başvurular için son tarih 6 Mayıs 2024 17:00 CET olmakla birlikte, çağrıya başvuru için Call Manual dokümanında yer alan başvuru platformunun kullanılması gerekmektedir. İlgili dokümana ulaşmak için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Haberin detayları için TÜBİTAK Ufuk Avrupa sayfasını ziyaret edebilirsiniz.