Ana Sayfa
Duyurular
Türkiye Eıc Plug-In Aracı'na Dahil Oldu
TÜRKİYE EIC PLUG-IN ARACI'NA DAHİL OLDU

TÜRKİYE EIC PLUG-IN ARACI'NA DAHİL OLDU

Avrupa Yenilik Konseyi (European Innovation Council – EIC) kapsamında KOBİ ve start-up'ların tek başlarına başvurabildikleri EIC Hızlandırıcı (Accelerator) programı bulunmaktadır. EIC Hızlandırıcı ölçeklenme potansiyeline sahip, yeni bir Pazar oluşturma veya mevcut pazarı sarsma hedefi olan yenilik fikrini hayata geçirmek isteyen KOBİ’leri destekleyen bir Ufuk Avrupa mekanizmasıdır. 
EIC Hızlandırıcı başvuru süreci Kısa Başvuru ve Tam Başvuru olmak üzere iki aşamadan oluşmaktadır. EIC Hızlandırıcı başvuru süreçlerine dair ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
“Plug-in" aracı, Avrupa Komisyonu tarafından onaylanan ulusal destek programlarından desteklenmiş firmalara belli bir kota dâhilinde EIC Hızlandırıcı Programı’na Kısa Başvuru yapmadan doğrudan Tam Başvuru yapma hakkı vermektedir. Söz konusu Plug-in mekanizmasına uygun programların tespiti için Komisyon tarafından ayrıntılı bir değerlendirme ve sertifikasyon süreci gerçekleştirilmektedir.
25 Nisan 2024 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen ve Sayın Bakanımız Mehmet Fatih Kacır ile Yenilik, Araştırma, Kültür, Eğitim ve Gençlikten Sorumlu Avrupa Birliği Komiseri Iliana Ivanova’nın katıldığı Türkiye-AB Bilim, Araştırma, Teknoloji ve Yenilik Konulu Yüksek Düzeyli Diyalog Toplantısı kapsamında ilan edildiği üzere, TÜBİTAK TEYDEB tarafından yürütülen;

  • 1501 Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı
  • 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı
  • 1707 Siparişe Dayalı Ar-Ge Projeleri için KOBİ Destekleme Çağrısı

Plug-in sertifikası almak üzere Avrupa Komisyonu tarafından resmi olarak onaylanmıştır.
Böylece söz konusu programların herhangi birinden desteklenmiş firmalarımız, ilgili projelerini devam ettirmek adına TÜBİTAK’a yapacakları başvuru ve takip eden değerlendirme sürecinde uygun görülmeleri halinde belirli bir kota dahilinde EIC Hızlandırıcı Programı’na Kısa Başvuru yapmadan doğrudan Tam Başvuru yapma hakkına sahip olacaklardır.