Ana Sayfa
Duyurular
Ready2scale Acceleratıon Çağrısı Açıldı
READY2SCALE ACCELERATION ÇAĞRISI AÇILDI

READY2SCALE ACCELERATION ÇAĞRISI AÇILDI

Ready2Scale projesi, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu Widening ülkeleri başta olmak üzere Dijital ve Derin Teknoloji (DDT) start-up ekosistemlerini birbirlerine yakınlaştırmayı, ulusal ve uluslararası destek fırsatlarıyla etkileşimlerini artırmayı ve sınır ötesi ölçeklenme yeteneklerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu doğrultuda Ready2Scale projesi, yeni bir Acceleration çağrısı ile başarılı start-up'lara yönelik yatırıma hazırlık eğitimleri verecek, yatırımcı ve start-up eşleştirmeleri yapacak ve pazar keşfine yönelik çalışmaları destekleyecektir.

Ready2Scale Acceleration Programı, Widening ülkelerinden kuruluşlar başta olmak üzere 25 DDT girişimine çeşitli eğitim hizmetlerinin yanı sıra 60.000 Euro'ya kadar mali destek sağlayan 6 aylık bir hızlandırma programı olarak kurgulanmıştır. Proje ortakları tarafından geliştirilen seçim kriterlerine göre Acceleration Programına katılmak üzere seçilen girişimlere, ihtiyaçlarını karşılayacak ve belirli zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı olacak bireysel bir gelişim planı sağlanacaktır. Ayrıca Yatırıma Hazırlık Programı ile de DDT start-up'larının kaynak yaratma kapasitesi geliştirilecektir. Seçilen 25 DDT start-up'ı aynı zamanda EIC ve diğer Avrupa programları aracılığıyla nasıl finansman sağlanacağı konusunda özel eğitimlerden de yararlanacaktır. 15 Mart 2024 itibarıyla başvuruları açılan çağrının 15 Mayıs 2024 ve 30 Kasım 2024 olmak üzere 2 cut-off son başvuru tarihi bulunmaktadır. 

Daha detaylı bilgi için Ready2Scale Open Call Guideline for Applicants (ready2scale.eu) adresinden çağrı dokümanını inceleyebilir, başvurunuzu ise Ready2Scale.eu adresinden gerçekleştirilebilirsiniz.