Ana Sayfa
Duyurular
Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Tüseb Projesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden TÜSEB Projesi

Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden TÜSEB Projesi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Havva Sert’in danışmanlığında yürütülen “Tip 2 Diyabetli Hastalarda Oyunlaştırmanın Hastalık Öz Yönetimi ve Glisemik Kontrol Üzerine Etkisi” isimli proje TÜSEB A Grubu Acil Ar-Ge Projeleri kapsamında destek almaya hak kazandı.

SAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Havva Sert’in danışmanlığında doktora öğrencisi Pelin İlhan ile birlikte yürütülen “Tip 2 Diyabetli Hastalarda Oyunlaştırmanın Hastalık Öz Yönetimi ve Glisemik Kontrol Üzerine Etkisi” isimli proje, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı- TÜSEB A Grubu Acil Ar-Ge Projeleri kapsamında destek almaya hak kazandı.

Diyabet hastalığının önemine dikkat çeken Doç. Dr. Havva Sert, Uluslararası Diyabet Federasyonu (IDF) tahminlerine göre 2045 yılı itibari ile ülkemizin dünyada en yüksek diyabetli nüfus barındıran ilk 10 ülke arasına gireceğini söyledi. Doç. Dr. Sert, diyabet öz yönetiminde ise kan şekeri takibi, diyete uyum, egzersiz, hipoglisemi ve hiperglisemi yönetiminin önemli olduğuna dikkat çekti. Proje kapsamında Tip 2 diyabetli hastalarda oyunlaştırmanın hastalık öz yönetimi ve glisemik kontrol üzerine etkisi araştırılacak. Doktora öğrencisi Pelin İlhan, geliştirilen mobil oyunun tip 2 diyabetli bireylerin diyabet öz yönetim becerilerine eğlenerek katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Doktora öğrencisi Pelin İlhan’ın doktora tezi olan bu projede, Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Mine Adaş ve İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Bölümü Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hatice Köse danışman olarak yer almaktadır.

Fotoğraflar