Ana Sayfa
Duyurular
Netzerocities Pilot Şehirler 2024 Yılı Çağrı Sonuçları Açıklandı!
NETZEROCİTİES PİLOT ŞEHİRLER 2024 YILI ÇAĞRI SONUÇLARI AÇIKLANDI!

NETZEROCİTİES PİLOT ŞEHİRLER 2024 YILI ÇAĞRI SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Geçtiğimiz Ocak ayında, NetZeroCities Platformu tarafından açılmış olan ve daha evvel seçilmiş olan 112 Misyon şehrinden belediyelerin başvurabildiği Cohort 3 çağrısı sonuçları açıklandı.

Platform tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, söz konusu çağrı kapsamında, aralarında ülkemizden İzmir’in de bulunduğu 12 ülkeden, 25 tane Pilot Şehir, 21 farklı pilot aktive kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır. 

Seçilen şehirler, ilgili pilot aktiviteler kapsamında 500 bin, 600 bin, 1 milyon ve 1,5 milyon avro gibi farklı miktarlarda hibe alacak ve bu sayede 2030 hedefine ulaşılması noktasında hedeflenen çalışmalarının daha fazla hızlandırılması sağlanacaktır. Pilot Şehirler, aynı zamanda iki yıllık program boyunca doğrudan NetZeroCities Platformundan destek alacak ve diğer şehirlerden öğrenme fırsatlarına sahip olacak.

Seçilen şehirler ise şu şekilde olmuştur: 

İzmir (Türkiye), Helsinki, Tampere (Finlandiya); Münih, Dortmund, Heidelberg, Leipzig, Dresden (Almanya); Brüksel, Anvers (Belçika); Gabrovo (Bulgaristan); Reykjavik (İzlanda); Sønderborg (Danimarka); Angers Loire Métropole, Bordeaux Métropole, Communauté Urbaine de Dunkerque, Paris (Fransa); Dublin, Cork (İrlanda); Atina, Trikala, Kalamata, Selanik (Yunanistan), Elbasan (Arnavutluk) ve Göteborg (İsveç).

NetZeroCities Platformu tarafından yapılan detaylı bilgilendirmeye erişmek için lütfen tıklayınız. 

Haberin kaynağı için TÜBİTAK Ufuk Avrupa sayfasını ziyaret edebilirsiniz.